EXERCISE I KINNA AB

Jag heter Johanna Alvarsson, en dag bestämde jag mig för att skapa och bygga upp en träningsanläggning från grunden, så jag gjorde de.
Låter ju väldigt lätt och smidigt när man säger så där, det var allt annat än lätt och smidigt. Den historien kanske jag berättar en annan gång.
“Det kommer ALDRIG att gå!” sa folk både till mig och till varandra.
15 september 2012 var jag igång, Exercise J Alvarsson.
Exercise erbjöd gruppträning måndag-fredag, morgon och kväll, flera pass på kvällen. Jag höll i alla passen själv med den lilla utrustningen jag hade, sammanlagt ett halvt dussin hantlar och kettlebells. Passen innehöll många kroppsviktsbaserade övningar då utrustningen var väldigt begränsad.
Första månaden kom det cirka 0-2 personer till varje pass.
Andra månaden kom det cirka 1-4 personer/pass.
Tredje månaden kom det cirka 2-6 personer/pass.
I januari 2013 sa det bara PANG!
Gruppträningen fylldes, jag startade upp en mammagrupp och en viktminskningsgrupp (som numera heter “Livsstilskurs” då det beskriver tjänsten på rätt sätt).
Bokningen skötte jag manuellt, kunderna skickade sms för att boka/avboka pass.
Eter 6 månader var jag lite trött och sliten, åkte på världens influensa, det var dags att ta in de första tränarna på Exercise.

Tiden gick och gruppträningsschemat utökades med pass på lördag och söndag. Fler och fler tränare värvades till Team Exercise och vi hade så kul! Vilket gäng! Kunderna trivdes och som de så ofta säger på Exercise:
”Jag känner mig bekväm här!”

”Jag känner mig bekväm här!” Det är min vision.
Jag ville skapa en stämning och känsla som gör att du ska känna dig bekväm och accepterad på en träningsanläggning.
Du skall gå in på Exercise och känna att här vill jag vara.
Här är jag trygg.
Här är jag välkommen.
Johanna och alla tränare ser mig, jag finns verkligen här.
Jag är en person på Exercise.

Alla skall utmanas på sin nivå. En nybörjare skall få det stöd den behöver för att komma igång och våga känna sig bekväm, utvecklas och ha kul. En person som tränat ett tag ska få nya utmaningar för att fortsätta göra framsteg och ha kul, utveckla en HÅLLBAR hälsosam livsstil. Den vältränade får vara vältränad, är man grym måste man få vara de. Även en vältränad person som besöker gymmet varje dag kan känna sig utanför och jag vet att inte många tänker på det. Det här är något som inte lyfts fram då man oftast i första hand tänker på dem som är nybörjare. Även den vältränade behöver nya utmaningar för att behålla glöden och göra framsteg.
För att dessa tre nivåer ska fungera tillsammans och skapa ett psykiskt hälsosamt klimat,
nybörjare – tränat ett tag – vältränad,
så måste det finnas ödmjukhet och respekt.
Min förhoppning är också att alla vuxna visar vägen för de yngre, föregår med gott exempel.

Tiden gick och varje vecka kom det nya kunder. Man hade hört sina arbetskamrater, bror, syster, sambo, kompis prata om Exercise, ”kom och träna med oss, vi har kul!”. Djungeltelegrafen gick på högvarv. Jag har ända från starten använt mig utav Facebook, bilder och text, för att förmedla känslan på Exercise. Jag utökade med teknikkurser, mammakurser och Viktminskning/ Livsstilskurser avlöste varandra. Man kunde köpa individuella kurser hos mig och både från grupper och individuella kunder rullade resultaten in. Resultaten kom inte gratis och jag har inget trollspö, kunderna var motiverade och kämpade på med de verktyg och den kunskap jag gav dem. De hittade motivation som länge varit frånvarande och mycket var tack vare den nya träningsformen. Funktionell, varierande, utmanande träning som helt anpassas utefter den nivå du befinner dig på.

Utan att avslöja för mycket så finns det ett hemligt recept för att lyckas med sin träning och behålla motivationen.
Det gäller att hitta rätt balans i sin träning och sättet du väljer att sköta din kost.
Genom att träna det du BEHÖVER så får du resultat vilket ger motivation.
Blanda det med träning du tycker är ROLIGT viket naturligtvis också det ger motivation.
Hur receptet ser ut är helt individuellt, du har inte samma recept som jag.

En dag tog jag en liten promenad runt huset för att se om det fanns möjligheter till pass utomhus.
Bakom Framnäs ligger Häljadalen, hade aldrig tänkt på att denna lilla park låg där och plötsligt stod jag i den, perfekt!
Jag utvecklade gruppträningen genom att ha pass utomhus när våren kom. Löpning intervall och Bootcamp. Senare har vi även kört Wod och boxningspass i dalen.

Tiden rullar, Exercise fyller 1 år som firas på Gästhuset och vi börjar hitta på lite annat kul runt träningen. På lucia har vi vårt första luciatåg och Jani utses till årets lucia, vacker som en midvinterdag…
Vi kör ett träningspass i form av en lusse-Wod och avslutar med små tävlingar där man kan vinna fina vinster. Resten av kvällen äter vi mat och umgås.

Det börjar bli trångt i träningshallen, passen är fulla och bokning via sms blir ohållbart.
Kunderna börjar boka pass på internet.
Hittar en lokal i huset som inte har använts på många år. Jag renoverar den, köper in utrustning från Gymleco och öppnar en Box.
I boxen kan man gå in med sin bricka, träna när man vill och gå på gruppträningspass.
Invigningen var fantastisk rolig med tävlingar, priser, mat och musikunderhållning från Henrik Larsson, Larsson Event.

Nu har det hänt mycket sista tiden och jag behövde ta det lugnt ett tag. Sa till folk att om jag så mycket som nämner ett ord om något nytt projekt inom närmsta 6 månaderna så fick de min tillåtelse att ge mig en fet smäll.
Det dröjde inte länge, om jag minns rätt så var det nya grejer på gång redan innan boxen invigdes. Till mitt försvar så var det inte bara ”mitt fel” att ny idè redan var i tankarna, hade en liten fågel som viskade i mitt öra.
I anslutning till Boxen fanns en stor lokal som varit tom ett tag. Det hade varit en nattklubb där, stora öppna ytor.
Jag kom till ett avgörande, ett viktigt beslut.
Ska jag köra på som jag gör nu eller ska jag satsa ordentligt?
Jag velade fram och tillbaka för att vara helt säker på vad jag gav mig in på men det var egentligen inget svårt val eftersom jag aldrig kan låta bli, jag satsade.
Fick en offert på ett gym med utrustning från Gymleco av David på Eurosport Fitness, det var dags att börja renovera igen.

Nu var det på riktigt. Jag börjar se över hela företaget. Ny logga och hemsida skapas för att på bästa sätt representera Exercise. Jag startar Aktiebolag, Exercise i Kinna AB.
Timmarna på dygnet blev för få och jag var tvungen att få mer tid till att driva Exercise. ”Team Sörman”, Jessica och Daniel, startar sitt företag och jag kan nu delegera en del utav kunderna till dem.

Fredagen 7 november 2014 var det dax för Markgalan. Jag var utnämnd till årets uppstickare.
Så fantastiskt roligt att invånarna i Mark nominerat mig!
Vi var mitt uppe i renoveringen, gymmet skulle komma om 3 dagar!
Jag tänkte: “kan jag fråga dem om jag kommer vinna tro? Nä, det kan man ju bara inte? Men om jag inte vinner så är det onödigt att jag går, jag måste jobba! Lägga golv, måla, planera osv osv”
Jag sa ingenting. Slängde av mig niketightsen och hoppade i festblåsan.

MINAB och Företagarna i Mark utnämde mig till “Årets Uppstickare 2014”
Motiveringen löd:
“Under en relativt kort tid har hon startat, byggt upp och utvecklat en träningsanläggning med vinnande koncept för “vanliga” människor.
Ett företag med positiv anda samt ett team med ödmjuka, lyhörda och kompetenta passledare.”
Jag blev så glad! Tänk att folk har uppmärksammat vad jag har gjort dessa 2 åren, blod svett och tårar.
Jag är stolt. Inser för första gången vad jag har åstadkommit.
Jag gick upp på scenen, tog emot mitt diplom och tackade alla som sagt “det kommer ALDRIG att gå!”

Den 29 november 2014 invigs Exercise gym.

 

Det är april 2015 och våren har kommit. Sedan invigningen i november har jag köpt in och komletterat med mer utrustning till gymmet, boxen och gruppträningen.
Mer utrustning kommer inom några veckor.
Vi har mycket att se fram emot nu och det känns verkligen inspirerande att vara på jobbet.
Snart drar vi igång utepassen igen..”löpning intervall” i Häljadalen, “Sörman´s Surprise”,
“Swim & Run” med frukostbuffé samt träningskvällar med grillbuffé på Två Skyttlar i Örby.

Livsstilskurserna avlöser varandra och nytt för i år är att jag har kurserna tillsammans med Jessica (Team Sörman).
Jag har inga fasta pass på gruppträningsschemat utan hoppar in och tar pass åt tränarna och receptionstider åt gymvärdarna så mycket jag kan när de behöver hjälp.
Utöver det har jag företag, X-teens och kompisgäng som alla har privat träning i grupp varje vecka.
Jag har trappat ner gällande individuella kunder eftersom dygnet bara har 24 timmar och min tid går allt mer åt till att driva Exercise.

Exercise erbjuder Massage en dag i veckan utav “Massage & Hälsa Torbjörn Malmgren”.

Augusti 2015 börjar Lina jobba i receptionen på Exercise.
Nytt för terminen är X-teens. Då barnen i X-kids växer och blir ungdomar behövdes en ny grupp till dem och X-kids fylls på med nya barn. X-teens håller till i boxen och de får bekanta sig med ny utrustning och nya övningar.
Vi kör en repris på förra årets kräftskiva med musikquiz! 🙂

Hösten 2015. Nytt kontor och reception står klart i gymmet. Vägg i vägg fanns en mindre lokal som jag öppnade upp in till gymmet.
Domännamnet “exercise-x.se” byts ut till “exercisekinna.se”.

Att städa och plocka iordning är utöver allt administrativt det som tar mycket tid och engagemang men det är verkligen värt det. Att komma till jobbet på morgonen, blicka ut på gymmet och att se att kunderna plockat undan efter sig, det är så fantastiskt roligt att det inte finns ord. Bättre start på dagen finns inte enligt mig!
När jag skulle öppna gymmet tyckte många att jag var galen som beställde en hel gymanläggning med hävstångsmaskiner. Det betydde ju i sin tur att hela gymmet skulle fyllas med fria vikter och många gym försöker aktivt komma ifrån det och ersätta med maskiner som har viktmagasin. Jag ville ha en klassisk maskinpark utan för mycket plast, hållbar, värd att satsa på och då kändes det här rätt för mig. Återigen sa man “det kommer ALDRIG att gå!” “Det kommer vara rörigt i gymmet” trodde många. Du och jag med resten av Team Exercise, tillsammans har vi visat att det går.

I november är det dax för Fitnessfestivalen som för första gången äger rum i Stockholm.
Jag är nominerad till “Guldhjärtat” 2015 i kategorin “Årets gruppträningsinstruktör”.
Jag tackar ödmjukast för nomineringen, gå gärna in och rösta! 🙂
www.fitnessfestivalen.se/aktuellt/lagg-din-rost-har

Här står vi idag, fortsättning följer…

/ Johanna Alvarsson

Boka pass